Aktuellt

Kettlebell Workshop #1

Kettlebell Workshop #1

TEMA: ”How to do a Kettlebell Swing”
En hel Workshop tillägnad den fantastiska och mångsidiga övningen Kettlebellswing! Lär dej rätt teknik och få mer ut av din träning med Kettlebells.
Är du en av många som tycker Kettlebellswingen är en övning som ”inte känns någonstans?” Det beror på att du gör den fel 🙂 Kom med oss på vår roliga Workshop-kväll så fixar vi din teknik i skick! Ta gärna med egen/egna kettlebells om du har hemma.
FRIDAY 18.9.2020
TIME: 17.30 - 19.00
LOCATION: Sports Gym Energy Studio
Anmälningar:
workshops@sportsgym.fi
Senast 11.9.2020
(max 20 deltagare)
10€ Sports Gyms medlemmar, övriga 15€
Vi förnyar prislistan :)

Vi förnyar prislistan 🙂

Med det vill vi först betona att alla aktiva medlemmar behåller sina priser. Vi vill bara förenkla prissättningen! Ännu i augusti kan du skaffa nya medlemskap med den gamla prislistan, men fr.o.m. september säljer vi medlemskap i kategorierna Gymkort, Kombinationskort, Ungdomskort, Club65+ samt Sjömanskort. De flesta kör idag med det sk. Guldkortet, medan det finns några få Gröna Linjens medlemmar (som kan behålla sina priser, däremot går det inte längre att byta från Guldkort till Gröna Linjen). Är man fiffig nu skaffar man kortet ”Guld-Familj”och får behålla den prissättningen så länge som man håller kortet obrutet. Passa på i augusti! Förändringen syns också i höstschemat, där vi frångått Gröna Linjen (har du haft det kortet har du numera alltså tillgång till alla pass i schemat). Vi förenklar också sökningen av ditt favoritpass. I höstschemat som lanseras torsdag 20.8 är gruppträningspassen indelade i 4 kategorier utifrån intensitet och känsla – Basic (vit), Body&Mind (blå), Pulse (röd), Fun&Energetic (orange) samt Senior (lila). Hitta ditt favoritpass och skön träningshöst alla 🙂

Hitta ditt favoritpass!

Hitta ditt favoritpass!

I höst har vi delat in gruppträningspassen utgående från träningsintensitet och känsla. För att du lättare skall hitta din favorit!

Sports Gym tar täggar i bruk!

Sports Gym tar täggar i bruk!

Sports Gym har tagit täggar i anvädning och magnetkorten kommer så småningom att tas ut bruk. Du kan byta ditt magnetkort mot en tägg under receptionens öppethållning, så uppdaterar vi samtidigt dina kontakt- och faktureringsuppgifter. Kom ihåg att ta ev motionssedlar (Smartum mm) med dej!

Receptionens öppethållning sommaren 2020:
Må 9-12 & 16-20
Ti 16-20
Ons 9-12 & 16-20
To 16-20

SOMMARKORT!

SOMMARKORT!

Salkort 3mån 135€ / 117€*
Kombinationskort 3mån 177€ / 162€*
Försäljning 28.5 - 17.6.2020!
*studerande, arbetslös, föräldraledig
Gruppträningen startar 1.6!

Gruppträningen startar 1.6!

Så här funderar vi nu när vi startar upp gruppträningarna:
1. Vi öppnar Sports Gyms SummerStudio Outdoor fr.o.m. 1.6 → gruppträningar ute
2. Alla har tillgång till en gruppträning per kväll. Detta för att minimera gruppstorlekarna och ge alla tillgång. Dessutom undviker vi kontakt över två grupper. Att hålla avstånd till varandra gäller fortfarande.
3. Summer Studio Outdoor är 450m² stort, dvs med max 50 personer / pass skulle alla ändå ha 9m² utrymme
4. Vi rekommenderar att du kommer uppvärmd till gruppträningen, eftersom vi överlag kör lite kortare pass. Vi minskar lite på tiden tillsammans. Just nu tycker vi det känns ok eftersom vi bl.a. kan ha lite längre paus mellan grupperna.
5. Vi har valt att till en början inte hålla cirkelträningar av självklara orsaker, utan endast redskapslösa pass och pass där var och en plockar sina egna redskap som man putsar noga efteråt.
6. Ta eget underlag med samt eventuellt handskar!
7. Nedan är kommande vecka! Vi gör en utvärdering när torsdagen är förbi och så återkommer vi med därpå följande vecka.
8. Vi är nu försiktigt glada! Handhygien, desinficering och avstånd, så hoppas vi detta kan fortsätta!

Återlämning av redskap!

Återlämning av redskap!

Vi ber dej återlämna lånade från redskap CrossGymtorsdagen 28.5 mellan kl 15.00 - 18.00! Om tidpunkten inte passar dej kan du kontakta oss.

Redskap lånade från Sports Gym kan du hämta tillbaka nästa vecka under receptionens öppettider:

Må 25.5 kl 6-9 & 16-20
Ti 26.5 kl 16-20
Ons 27.5 kl 6-9 & 16-20
To 28.5 kl 16-20
Fre 29.5 kl 9-12

Vi öppnar nyckelgymmet!

Eftersom alla följt hygienrestriktionerna så duktigt (tack!) så öppnar vi NYCKELGYMMET på torsdagen 21.5 kl 05.00! Dvs fr.o.m. torsdagen kan du träna på Sports Gym som vanligt varje dag mellan kl 5-22🙌 OBS! ALLA som kommer in genom bakdörren ska dra sitt nyckelkort!!

Receptionens öppethållning i maj:
Ti 19.5 kl 16-20
Ons kl 20.5 kl 6-9 & 15-18
Fre 22.5 kl 9-12
Må 25.5 kl 6-9 & 16-20
Ti 26.5 kl 16-20
Ons 27.5 kl 6-9 & 16-20
To 28.5 kl 16-20
Fre 29.5 kl 9-12

Första veckans specialöppettider

To 14.5 kl 12-20

Fre 15.5 kl 6-9 & 15-18

Lö 16.5 kl 10-14

Sö 17.5 kl 10-14

Må 18.5 kl 6-9 & 16-20

Ti 19.5 kl 16-20

Ons 20.5 kl 6-9 & 15-18

Viktig info inför öppningen 14.5 kl 12.00!

För oss är det enormt viktigt att alla skall känna sig trygga här hos oss.

Därför förverkligar vi öppnandet av gymmet stegvis och kontrollerat med vissa restriktioner. Nu gör vi träningsmöjligheterna tillgängliga igen samtidigt som vi gör allt för att minimera riskerna och öka tryggheten. Här har vi i personalen samt ALLA ni medlemmar ett stort ansvar för att gymmet fortsättningsvis skall kunna hålla öppet.

Till en början kan du träna under specialöppettiderna, dvs nyckelgymmet öppnas inte ännu!

Vi behöver i första hand få tillbaka fria vikter (stänger, viktplattor och hantlar) från dig som lånat dessa. Återlämningsdag blir onsdag 13.5 och torsdag 14.5. Vi hör av oss till dig personligen för närmare tidpunkt för just ditt återlämnande

När du kommer till gymmet:

Gör det via reception, vi vi vill ta ett kort personligt infotillfälle med alla! Det är mycket som hänt och fortfarande mycket på G, samtidigt går vi igenom hygiendirektiven personligen. Nyckelgymmet öppnar vi först i följande skede. Och gruppträningarna HOPPAS vi kunna starta upp i juni.

FÖLJ HYGIENDIREKTIVEN:

  • Handtvätt! Det som gäller är tvål och vatten i minst 20 sekunder, framförallt innan du börjar träna, men gärna också under tiden du tränar. Stäng av kranen med armbågen. Torka händerna torra! Vi kan t.o.m. stänga av dig om du inte sköter detta! Undvik att händerna är i kontakt med ansiktet.
  • Desinficering! Torka av ALLA maskiner och redskap du använder. Desinficering och papper finns enkelt tillgängligt på flera olika ställen.Vi i personalen städar givetvis som vanligt och torkar dessutom av gemensamma ytor och handtag extra ofta och noggrant.
  • Kom ombytt till gymmet för att minimera tid i omklädningsrummen där ytorna är begränsade. Duscharna är inte tillgängliga.
  • Värm upp utomhus! Löpmattor, crosstrainers samt cyklar är inte i bruk för tillfället. OBS! INGA UTESKOR INOMHUS! Byt skor då du kommer in.
  • Sist men inte minst, håll avstånd till varandra.

Om vi alla bjuder till så kan vi fortsätta njuta av den SÅ viktiga träningen. Tillsammans är vi starka!

Och självklart: stanna hemma om du är sjuk eller känner minsta lilla symptom. För ALLAS skull!

VÄLKOMMEN TILLBAKA TILL DITT FAVORITGYM!

Ta dej tid att läsa detta!

Kära medlemmar!

Ta dig tid att läsa detta! På basen av den information som finns har vi beslutat att fr.o.m. 14.5 öppna Sports Gym. Vi gör det ändå med stor försiktighet, genom att förebygga och med vissa begränsningar. Självklart följer vi läget från dag till dag och tar nya beslut vartefter. Idag kan vi, liksom regeringen bara göra riskbedömningar. Corona-viruset kommer enligt många bedömningar att finnas kvar länge och ingen vet idag om det är bättre eller sämre att släppa på begränsningarna nu eller vänta till längre fram. Allt för strikta begränsningar tror man idag t.o.m. kan göra att viruset slår till med större kraft under en eventuell andra våg. Så fr.o.m. 14.5 kan du alltså igen träna på ditt favoritgym!

Vi börjar med att göra den individuella gymträningen tillgänglig. Vi återkommer närmare angående återlämning av lånade redskap från Sports Gym. Detta sker preliminärt under tiden 12-13.5. Gruppträningsredskap samt CrossGyms redskap tar vi emot vid ett senare tillfälle. Tanken är att också komma igång med gruppträningen småningom, både utomhus och inne. Enligt rådande restriktioner begränsar vi förstås deltagandet till max 9 personer. Mer om detta inom kort. Vi uppdaterar asap. CrossGym planerar vi öppna 1.6. OBS!! Har du kort till CrossGym är du välkommen att träna på Sports Gym fram tills vi öppnar CrossGym igen.

Nu behöver vi alla hjälpas åt för att kunna hålla gymmet öppet. ￰ Som viktigaste åtgärd ser vi att alla är extra noga med handtvätten, det som gäller är tvål och vatten i minst 20 sekunder, framförallt innan du börjar träna, men gärna också under tiden du tränar. Stäng av kranen med armbågen. Torka händerna torra! Vi kan t.o.m. stänga av dig om du inte sköter detta! Undvik att händerna är i kontakt med ansiktet. Därefter kommer desinficering. Torka av maskiner och redskap du använder. Dessutom, kom gärna ombytt till gymmet för att minimera tid i omklädningsrummen där ytorna är begränsade. Och sist men inte minst, håll avstånd till varandra. Om vi alla bjuder till så kan vi fortsätta njuta av den SÅ viktiga träningen. Desinficering och papper finns tillgängligt så att du enkelt kan torka av de redskap du använder. Och vi städar givetvis som vanligt och torkar dessutom av gemensamma ytor och handtag extra ofta och noggrant. Tillsammans är vi starka!

Och självklart: stanna hemma om du är sjuk eller känner minsta lilla symptom. För ALLAS skull!

Vi är enormt tacksamma för alla er som håller sitt medlemskap aktivt även om du inte synts eller kommer att synas på gymmet på en tid. Detta hjälper oss oerhört mycket så att vi också i fortsättningen, när hela den här situationen ligger bakom oss kan erbjuda alla en suverän träningsoas.

Fast verksamheten som synts utåt legat på sparlåga, har vi jobbat hårt för att alla skall få någonting som är ännu bättre att komma tillbaka till. Förutom det mesta av tidigare gruppträningspass har vi NYA gruppträningspass på gång, bl.a. JUNGLE BODY och Kettlebells. Crosstraining finns nu även på Sports Gym samtidigt som CrossGym24h och konceptet där hålls så gott som oförändrat. Lite mindre dubbla redskap där och lite mer maskiner för vanlig gymträning bara. Vi förnyar också reception samt gruppträningssalarna på Sports Gym. Vi har en ny häftig Heavy Line & CrossStudio samt småningom en ny Energy Studio med fräscha färger och nytt golv. Reception har vi tänkt förnya i typ 10 år, men alltid prioriterat annat. Nu har vi äntligen rensat ut nästan 30 års sparande. Det ska bli superskönt att få ta emot er i uppdaterade utrymmen. Vi passar också på (med er fina medlemmar ur vägen ) att uppdatera ekonomistyrning, fakturering samt modernisera besöksregistreringen. Du kommer i fortsättningen att göra din registrering med en ”tag”. Vi ser så fram emot att få träffa er igen och vi tar med ödmjuk iver oss framtiden an.

❤️: Sports Gym

Svar på de vanligaste frågorna

Vi vill inte vara efterkloka utan nu tar vi det säkra före det osäkra. Vi känner att alla har ett stort samförstånd, med ett gemensamt mål: Tillsammans fixar vi detta!

Vi försöker ge svar på de vanligaste frågorna i dagsläget:

Vad händer med mitt medlemskap när Sports Gym och CrossGym stänger?
Vi kan pausa ditt medlemskap under tiden. Man får naturligtvis gärna också bara fortsätta 🙂 Ett tredje alternativ är att låna redskap under tiden vi har stängt, dvs då pausar man inte sitt medlemskap. Man kan låna stepbrädor, pumpset, vikter, kettlebells, foamrollers, gummiband, mattor etc och bygga sitt eget lilla hemmagym under tiden vi har stängt. Spinningcyklar lånar vi också gärna ut, men då behöver du paketbil eller kärra om du ska få den hemfraktad. Var och en får själv på plats plocka ihop det som behövs för att få den egna träningen att fungera. Hoppas du satsar på det här alternativet just nu! Hör av dig till Svante på tel.nr 0400-524330 om du är intresserad.

Hur länge har Sports Gym och CrossGym stängt?
Vi har stängt t.o.m. 30.4. En ytterligare förlängning är möjlig. Vi informerar om förändringar via vår hemsida och via sociala medier.

Hur ska jag göra med mina fakturor?
Vi ber dig att i det här skedet betala fakturorna. Krediteringarna och förlängningarna tar vi oss an längre fram när vi vet hur länge stängningen pågår.

Behöver du kontakta oss ber vi att kontakten sker via e-post info@sportsgym.fi. Detta för att underlätta all dokumentation och hantering i reception. Vi ber dig också att ha tålamod med att svaret kanske dröjer.

Ta hand om varandra🙏

STÄNGT

STÄNGT

Kära medlemmar❤️

Trots alla säkerhetsåtgärder: Vi stänger Sports Gym och CrossGym med omedelbar verkan t.o.m. 30.4!

TACK till er som tränat och hållit avstånd, tvättat händerna och desinficerat. Alla verkade ta sitt ansvar.

TACK till er som valde att minska träningsgångerna eller stannade hemma. Beläggningen senaste vecka var max 20% av det normala.

TACK till er alla som fortsätter sitt medlemskap trots all osäkerhet. Det hjälper oss att se framåt och finnas kvar när den här situationen är över. Behöver du kontakta oss ber vi att kontakten sker via e-post info@sportsgym.fi. Detta för att underlätta all dokumentation och hantering i reception. Vi ber dig också att ha tålamod med att svaret kanske dröjer.

TACK för all kontakt, som hjälpt oss i våra beslut i dessa svåra tider. Vi känner att alla har ett stort samförstånd, med ett gemensamt mål: Tillsammans fixar vi detta. Ta hand om varandra🙏

LÄGESUPPDATERING

LÄGESUPPDATERING<3

Det är just nu inte lätt för någon! För att klara oss ur den här oväntade krisen behöver vi nu tro, tro på framtiden! Vi behöver tro på att kunna hålla öppet åt de som fortfarande vill fortsätta träna hos oss trots svåra tider. Vi vet att varje dag på gymmet kan vara den sista på länge. Och vi behöver tro på att vi också efter en tid kan hålla öppet åt alla som vill börja om när den här overkliga situationen lagt sig.

Med stor ödmjukhet följer vi myndigheternas rekommendationer och medlemmarnas tankar och önskemål. Vi överväger varje beslut och innebörden av det på flera plan. Via bl.a. https://sky-ry.fi/uutiset/väntar vi på myndigheternas information och i detta läge på en uppgradering till stramare åtgärder eller t.o.m. på förbud.

Men, vi förmår också tänka framåt och drömma om en tid när allt det här hemska har gått över. Då behöver vi inte längre uppmana er att tvätta händerna. Desidoften ligger inte längre tung över salarna och inga engångshandskar är i bruk. Vi får igen svettas tillsammans utan stora avstånd, umgås, skratta hjärtligt, kramas, skaka hand. Favoritpass hålls och favoritinstruktörer och favoritträningsbuddies återförenas. Då känns träningsglädjen i maggropen och det känns bra igen.

Vi vill också i fortsättningen kunna vara din egen trygga hemsal. Det är alla ni fina människor som är Sports Gym & CrossGym. Utan er finns ingenting❤️

VIKTIG INFO

VIKTIG INFO

Kära medlemmar, THL har nu gått ut med rekommendation om att undvika all hobby- och träningsverksamhet i grupp, och i och med detta pausar Sports Gym tillsvidare all gruppträning från och med idag både på Sports Gym och på CrossGym. Båda gymmen håller ändå öppet så du kommer in med ditt nyckelkort (SG: kl 5-22, CG: 24h) och kan träna som vanligt. Som det nu ser ut kommer vi även hålla receptionen öppen som vanligt, men vi följer fortfarande instruktioner och rekommendationer från myndigheterna. Håll gärna koll på våra sidor för uppdaterad info.

Om du tänker träna, var noga med att följa de gällande råden, dvs tvätta händer före under och efter träning, torka alla maskiner och redskap du använt med desinficeringsmedel som finns på utökade platser på gymmet och HÅLL DEJ HEMMA om du uppvisar minsta lilla symptom. På gymmet tränar äldre personer samt andra personer som hör till riskgrupperna. Även om du inte själv är rädd för viruset kan dina handlingar påverka andra. Vi hoppas på förståelse av er alla, detta är ju inte lätta beslut att ta för någon av oss. Ta hand om er!