Bakgrund, visioner och värderingar

BAKGRUND OCH VISION

I januari 1993 öppnade Svante och jag dörrarna till Sports Gym, som sedan dess varit en stor aktör inom träningsvärlden i Pargas. Med stora lån och en ränta på 18,5% var det många olyckskorpar som kraxade, men vi trodde på vår grej och stretade vidare med den lilla konditionssalen på 290m2. Under åren har vi haft förmånen att få jobba i den mest positiva branschen i världen. Vi har gjort massor av nysatsningar, haft en stor portion tur och driver idag, med stor inspiration, fantastiska medlemmar och instruktörer en anläggning på 1300m2. Efter över 30 år beskriver vi visionen enligt följande:

Hos oss handlar det om sprudlande träningsglädje, hög kvalitet, pålitlighet och gemenskap. Du ska ha roligt och må otroligt bra när du tränar – och dessutom ha människor omkring dig som kan vägleda dig, stötta och backa upp dig.

För många är tiden knapp, så när du tränar är du värd det bästa helt enkelt!

När vi startade Sports Gym var vår ambition att skapa ett ställe där vi själva och alla Pargasbor ville träna tillsammans. Vi önskade ett gym där en nybörjare står bredvid en flitig motionär, en heavytränande står sida vid sida med en pensionär, en elitidrottare bredvid en rehabtränande – och att alla njuter och utvecklas av sin träning. Allt detta har vi uppnått i dag!

Vår vision är kort och gott att förbättra välmåendet i Pargas genom ett helhetskoncept inom träning och friskvård.

UTBUDET

Vi vet att tröskeln att börja träna på gym kan vara skyhög, man gör sig lätt föreställningar om hur det är på ett gym. Men vi är stolta och tacksamma över responden från alla som påbörjar sin träning hos oss och beskriver miljön som familjär, välkomnande och sporrande.

Vårt mål är att du ska hitta träning och aktiviteter som passar just dig. Vi har allt från gymträning med fria vikter, gym- och cardiomaskiner och ett brett och varierat gruppträningsutbud utvecklat under många år. För oss har utvecklingen av gymsidan och gruppträningen alltid löpt parallellt och ledorden har varit nytänkande, kvalitet och en stor portion glädje!

Resultatet är en skild spinningsal, två stora gruppträningssalar,  där det finns allt från styrke-, konditions- och yogaklasser. Har du ont om tid så finns det korta pass på 30 minuter. Salarna är många och tanken är att alla hittar det man behöver för tillfället, oberoende om det är uppvärmning, stretch eller rehabilitering på agendan.

På gymsidan har vi i Wellness-salen träningsmaskiner från ett och samma märke. På heavysidan (Heavy Line) har vi handplockat godbitarna från olika märken. Somliga av våra maskiner är till och med handgjorda! Detta för att ha ett klokt utbud av det som verkligen behövs.

Förutom träningen för den vanliga motionären har vi under 2017 gjort två storsatsningar. Satsningen på seniorträningen via Club65+ där man småningom kan träna kostnadsfritt. Det här känns gott! Styrketräning har ju enligt många undersökningar visat sig vara det bästa motionsalternativet när vi blir äldre! För ändamålet har vi färdigställt en skild Club65+ sal, allt för att underlätta uppstarten på gymmet. Vi har också startat upp nya systersalen CrossGym på Kraftgatan 6. En superpark för dig som vill hoppa, springa, dra och skuffa. Funktionell träning  med monkey bar, battle ropes, klätterrep, hoppboxar, TRX-band, kettlebells mm. Här tar utmaningarna inte slut!

VÄRDERINGAR

Vårt mål är att du ska nå dina egna mål. Vi kommer alla från olika bakgrunder och har olika erfarenheter. Men när vi börjar träna är vi alla nybörjare första gången, och vi har alla rätt att skapa våra egna mål.

Det fantastiska med träning är att vi alla startar från noll, vi är lika osäkra och ovana i början.

Jag glömmer aldrig första gången Svante tog mig till PIUG för att visa hur man kör knäböj och bänkpress. Just då var jag var HELT otränad, men ville verkligen inte visa det. Inte för denna atlet i vårt nya förhållande. Jag har ALDRIG, varken före eller efter varit så sjuk i min kropp. Idag är jag väldigt medveten om hur svårt det kan vara att börja och att våga gå ut tillräckligt långsamt för att skapa en träningsrutin som håller på lång sikt. Träningen kan för många bli ett sätt att hitta rätt väg och gymmet kan definitivt bli ditt andra vardagsrum.

I dag driver vi Sports Gym för att vi vill inspirera och hjälpa fler människor att hitta hem. Det känns meningsfullt! Vi vet att träning kan få människor att må bra, bättre, bäst! Det gör oss lyckliga i själ och hjärta, att vi på det sätt vi kan, tillsammans med vårt fantastiska gäng, få jobba med att hjälpa människor till en bättre hälsa. Att få inspirera människor till att känna hur träningen kan bidra till ännu mer livsgädje och ett ännu mer innehållsrikt liv.

Vi vill att Sports Gym är en plats man vill till – inte en plats man hittar på ursäkter för att undvika.

Anki