Tausta, visio ja arvot

Taustatietoa ja visio

Tammikuussa 1993 minä ja Svante avasimme ensimmäisen kerran Sports Gymin ovet, ja siitä lähtien gymi on ollut iso osa Paraisten treenimaailmaa. Isoilla lainoilla sekä 18,5% korolla ilmassa leijui monta kysymysmerkkiä mutta uskoimme lujasti pieneen 290m2 saliimme ja ponnistelimme eteenpäin. Vuosien ajan meillä on ollut etu työskennellä maailman positiivisimmalla alalla. Olemme tehneet paljon uusia sijoituksia ja meillä on monesti ollut onni mukana, ja sen takia saamme tänään suurella inspiraatiolla pyörittää 1300m2 suuruista gymiä sen mahtavien asiakkaiden ja ohjaajien kanssa. Kohta 30 vuoden jälkeen kuvailemme visiomme seuraavalla tavalla:

Meille tärkeintä on harjoittelun tuoma ilo, korkea laatu, luotettavuus sekä yhteisöllisyys.  Sinun tulee voida hyvin sekä pitää hauskaa treenatessa – ja myös saada pitää ihmisiä ympärilläsi jotka ohjaavat, kannustavat ja tukevat sinua.

Monille aika on kortilla, joten kun kerran harjoittelet ansaitset vain parasta!

Kun avasimme Sports Gymin, tarkoituksenamme oli luoda paikka jossa me ja kaikki Paraislaiset haluaisivat treenata yhdessä. Toivoimme salia jossa aloittelija harjoittelee ahkeran kuntoilijan vieressä, heavytreenaaja harjoittelee eläkeläisen vieressä, eliittiurheilija kuntouttavan vieressä – ja kaikki nauttivat ja kehittyvät omalla tavallaan. Tämän olemme saavuttaneet!

Visiomme on lyhkäisyydessään parantaa hyvinvointia Paraisilla kokonaisvaltaisella treeni- ja terveyskonseptilla.

Tarjonta

Tiedostamme että kynnys aloittaa salitreenit voi olla hyvinkin korkealla, sitä helposti lähtee kuvittelemaan minkälaista kuntosalilla on. Mutta olemme ylpeitä ja kiitollisia kaikesta palautteesta jonka saamme aloittelevilta treenaajilta jotka kuvailevat meitä ja saliamme kotoisaksi ja kannustavaksi, paikka jonne on aina tervetullut olo.

Tavoitteemme on että löydät harjoittelumuodon ja aktiviteetin joka sopii juuri sinulle. Meiltä löytyy suuri tarjonta; saliharjoittelua vapailla painoilla, kuntosali- ja cardiolaitteita sekä laaja valikoima ryhmäliikuntatunteja joita olemme kehittäneet monen vuoden ajan. Meille salipuolen ja ryhmäliikunnan kehittäminen on aina kulkenut käsi kädessä, ja avainsanat ovat olleet innovatiivisuus, laatu sekä tekemisen ilo!

Tämän kaiken lopputuloksena on erillinen spinningsali ja kaksi isoa ryhmäliikuntasalia joista löytyy kaikkea lihaskuntotunneista joogaan. Jos aikasi on kortilla löydät lyhkäisempiä 30min tunteja. Salit ovat monet ja ajatuksena on että kaikki löytävät sen minkä tarvitsevat juuri sillä hetkellä, oli se sitten lämmittelyä, venyttelyä tai kuntoutusta.

Kuntosalipuolen Wellness-salin laitteet tulevat kaikki samalta merkiltä. Heavysalista löytyvä laitteisto on valittu periaatteella parhaimmat laitteet eri merkeiltä. Jotkut laitteistamme ovat jopa käsintehtyjä! Tämä kaikki siksi että meiltä löytyisi juuri oikeat välineet hyvän treenin aikaansaamiseksi.

Tavallisen kuntoilijan treenin lisäksi olemme vuoden 2017 aikana tehneet kaksi isompaa satsausta. Toinen on panostaminen senioreiden harjoitteluun perustamalla Club65+, jossa siihen liittyvät seniorit lopulta saavat treenata meillä ilmaiseksi. Se tuntuu hyvältä! Lihaskuntoharjoitteluhan on monien tutkimuksien mukaan parasta treeniä ikääntyville! Olemme siis perustaneet oman Club65+ kuntosalin jotta senioriryhmään kuuluvilla on mahdollisimman helppoa aloittaa salitreenit. Olemme myös avanneet CrossGym24h sisarsalin Voimakatu 6:ssa. Superpuisto sinulle joka haluaa toiminnallisuutta treeneihisi, täällä voit hyppiä, juosta, vetää ja työntää. Monkey bar, battle ropes, kiipeilyköydet, TRX-nauhat, kahvakuulat jne, kaikki löytyy täältä. Haasteet eivät lopu tästä salista!

Arvot

Meidän tavoitteemme on että sinä pääset omiin tavoitteisiisi. Meillä kaikilla on erilaiset taustat ja kokemukset. Mutta aloittaessamme harjoittelut olemme kaikki ensin aloittelijoita, ja meillä kaikilla on oikeus luoda omat tavoitteet.

Harjoittelussa hyvä puoli on se että kaikki aloitamme nollasta, olemme kaikki yhtä epävarmoja ja kokemattomia alussa.

En koskaan tule unohtamaan ensimmäistä kertaa kun Svante vei minut PUNTin kuntosalille näyttämään miten tehdä kyykkyä ja penkkipunnerrusta. Juuri silloin olin TODELLA huonokuntoinen, mutta en missään nimessä halunnut näyttää sitä uudelle urheilulliselle miehelle uudessa parisuhteessa. Lihakseni eivät ole KOSKAAN olleet niin kipeät kun silloin, ei ennen sitä eikä myöskään sen kerran jälkeen. Tänään olen hyvin tietoinen siitä miten vaikeaa voi olla aloittaa harjoittelu tai miten haastavaa on osata aloittaa tarpeeksi rauhallisesti jotta treenistä tulee osa omaa arkea. Harjoittelu voi monelle olla apu löytää oma itsensä ja kuntosalista voi hyvinkin tulla sinun toinen olohuone.

Tänään pyöritämme Sports Gymiä koska haluamme inspiroida ja auttaa ihmisiä löytämään oman juttunsa. Se tuntuu merkitykselliseltä! Tiedämme että treeni voi saada ihmiset voimaan yhä paremmin ja paremmin! Se että voimme yhdessä meidän mahtavan porukan kanssa saada ihmisiä savuttamaan paremman terveyden saa meidät tuntemaan syvää iloa ja onnellisuutta. Saamme päivittäin inspiroida ihmisiä tuntemaan yhä enemmän elämäniloa treenin avulla.

Haluamme että Sports Gym on paikka jonne haluaa tulla – ei paikka jota yritetään vältellä löytämällä tekosyitä.

 

Anki